Interessante websites:

www.kunstgeschiedenisacademie.nl

Onze missie is een egalitaire kunstgeschiedenis uit te dragen. Een kunstgeschiedenis waar mannelijke kunstenaars op gelijkwaardige voet staan met vrouwelijke kunstenaars. Een kunstgeschiedenis die start met de vroegste kunstuitingen van de moderne mens in prehistorische tijden toen er nog balans was. Zolang wij deze kennis niet hebben, kan deze ook niet tot voorbeeld dienen. Met als gevolg dat we een gekleurd geschiedenisbeeld voorgeschoteld krijgen.

Het is de hoogste tijd om het verleden in het juiste perspectief te beschouwen zodat we naar een toekomst in balans kunnen groeien!

 

www.femartmuseum.nl

Wij van het team vinden dat vrouwelijke kunstenaars in de kunstgeschiedenis en het hedendaagse kunstbeleid vaak niet de aandacht krijgen die hun, gezien de kwaliteit van hun werk, toekomt. Sla de literatuur er maar op na. In het verleden zijn vrouwelijke kunstenaars ondergewaardeerd en uit het zicht verdwenen, omdat aan vrouwen geen artistiek talent werd toegedacht en bovendien hun functie van echtgenote en moeder niet samenging met het kunstenaarschap; maar ook in onze tijd, nu vrouwelijke kunstenaars zich niet meer opzij laten zetten en algemeen onderkend wordt dat ook vrouwen artistiek talent kunnen hebben, aarzelen museumdirecteuren wereldwijd een inhaalslag in gang te zetten.